This is Retroinfo

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO
Informasjon om Retrospekt

Kjell Arnesen Retrospekt har vært online siden våren 2000 og startet som en weblogg, men ble et nettsted på høsten i 2000. Retrospekt var (og er også delvis i dag) et eksperiment for å finne ut hvor lett (eller vanskelig) det var å lage et nettsted på internett og har i årenes løp vært igjennom en rekke redesign og mange ulike (og i noen grad eksotiske) teknikker.

Noe skulle jo barnet hete og valget falt på Retrospekt. Retrospekt betyr tilbakeblikk og er nettopp det: Et tilbakeblikk på hendelser og scener fra tiden som gikk.

Det designet som benyttes i dag ble implementert høsten 2004 og er modent for utskifting. Mye av moroa ved å ha en website er å følge med på trender og teknikker og hvordan disse kan benyttes på Retrospekt. Jeg er nok mer en "doer" enn en "reader", så jeg foretrekker å prøve og feile framfor å lese meg til rett løsning før jeg forsøker. Derfor kan det til tider under rekonstruksjon av Retrospekt eller utprøving av nye teknikker oppstå problemer. Og da kan det være at en del av Retrospekt har en annen farge og form enn en annen. Men slik er det og slik blir det. Dette er ikke en kommersiell website.

Jeg har alltid vært glad i å fotografere og jeg benytter Retrospekt til å presentere bildene jeg tar. Både som familie og venners "snapshooter" ved alle anledninger og fra de utflukter jeg gjør i inn og utland. Disse bildene finner du under "FOTOS". Jeg har også bilder på Filckr og på Picasa Web, men dette er igjen mer som et eksperiment enn reell framvisning av bildene. Jeg foretrekker å ha den fulle og hele kontrollen over hvordan bildene presenteres selv. Flickr ville vært ideelt til å legge inn bilder tatt med mobiltelefonen, men dette har jeg ikke kommet ordentlig i gang med.

Jeg har også begynt å snuse litt på presentasjon av bildeserier med tilhørende lyd, men dette er et krevende arbeid og kommer til å ta tid.

Jeg tar også bilder av mer eksperimentell karakter. Under "PIXLER" finner du bilder (jeg tar på "daglig" basis - har alltid (vel, nesten) med et kamera) av noe jeg fant interessant akkurat den dagen.

Til dette benytter jeg meg av en rekke forskjellige kameraer og objektiver, både for film og digitalt. Hovedsaklig Canon (EOS650, EOS1nHS, G3, EOS350D, Canon 40D og 17-40/4L, 17-55/3.5-5.6 II, 35-70/3.5-4.5, 50/1.8 II, 100/2.8 Macro, 70-200/4 IS L og 80-200/4.5-5.6, Speedlite 420EZ, 430 EX og 580 EX II) men også Olympus og Polaroid. Det går mindre og mindre i film nå (jeg tror jeg har tatt én film hittil i 2007) og stort sett alle bilder jeg legger ut er tatt digitalt. Til min digitale bildebehandling benyttes Adobe Photoshop CS3 og Adobe Lightroom, samt en rekke mer eller mindre avanserte verktøy til å automatisere oppbyggningen av sider for å presentere bildene. Jeg har fremdeles mitt gamle mørkeromsutstyr, men det har ikke vært i bruk på de siste 10 årene. Så de ender nok opp som en kuriositet i et hjørne av kjelleren, til fremtidige arvingers undring over hva dette kan ha vært benyttet til.

Ellers til oppbyggingen av Retrospekt benyttes Macromedias DreamWeaver og til grafikken benytter jeg Fireworks. Hele nettstedet administreres ved hjelp av Movable Type (som jeg har benyttet siden versjon 1.2. i desember 2001). Jeg har benyttet diverse løsninger for å presentere bildene, men til slutt har jeg falt ned på Movable Type her også. Ikke helt perfekt, men funker greit!

Jeg startet riktignok opp med Blogger (men trengte mer funksjonalitet - den er forresten mye bedre nå) og deretter Greymatter (for klønete å bygge med), har vært innom Textpattern (for sær), PHP Nuke og Post Nuke (ingen av dem helt hva jeg var ute etter), Expression Engine (for spesiell og egentlig et CMS) og også såvidt innom EZ (altfor svær - og vanskelig uten egen server). Men med den utviklingen Movable Type har hatt, og fortsatt har, har den funksjoner nok. Og når man først blir vant til noe er det vondt å snu!

Formularet nederst på siden heter Formmail.

Ellers prøver jeg å bruke XHTML 1.0 og CSS2, men det går litt på kryss og tvers med det også. Til design og oppbygging av Retrospekt benytter jeg Dreamweaver og Fireworks, to verktøy jeg er godt fornøyd med.

Alle fotografier (med unntak av de fleste du finner i Bloggen eller som spesielt er kreditert andre), er tatt av meg og tilhører meg! Så hvis du finner noe du vil bruke, ta kontakt. Husk at bildene som ligger her er svært komprimerte, men jeg har alltid originalen i full størrelse. Og siden jeg er en forfengelig sjel (og dessuten har et annet levebrød enn fotografering) kan vi sikkert bli enige. Hvis du finner noe du gjerne vil bruke eller ønsker å vite noe mer om, kan du nå meg med å fylle ut formularet under.

Det har skjedd mye i disse årene og du vil kanskje finne linker og referanser her til artikler, bilder og annet som ikke eksisterer lenger. Ellers finner du nok fram i Retrospekt, ellers ville du vel ikke vært her? Ha det hyggelig!

Kjell Arnesen (nov. 2007)

divider
 
Ditt navn
Vil du si noe?

Da kan du legge inn navnet ditt, email adressen din og det du vil si og trykk på "Send" knappen for å kontakte meg.
Din email adresse
Og det var....?


       

divider