Velkommen til Retrospekt

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS LINKER INFO ARKIV
26. Mars 2015   
Hva skjer?

Absolut ingenting!

Personlig [22:38]   Permalink


divider

 

16. April 2013   
Back Again?

Jeg kan ikke med hånden på hjertet si om jeg kommer til å fortsette med å skrive her på Retrospekt, men på mange måter er det et savn og ikke gjøre det. Facebook og Twitter og alle de andre sosiale medier i all ære, men det blir ikke det samme.

Nå er det riktignok snart ett og et halvt år siden jeg skrev noe som helst her og siste post før det var ett år gammel, så jeg har ikke store forhåpninger om at dette vil bli noe mer enn dette innlegget. Vel, den som lever får se!

Personlig [16:50]   Permalink


divider

 

17. August 2011   
Eksisterer Retrospekt ennå?

Det er nesten ikke til å tro, men det er faktisk gått mer enn ett år siden sist jeg var innom her. (Og nesten ett år før det igjen.) Det har skjedd mye på det året, bl.a. har jeg flyttet ned til Kristiansand med min Irene, men det er vel neppe årsaken til de skrivetørken.

Skal se om det ikke blir en bedring på det etterhvert. Jeg trenger et sted å publisere bildene mine og Retrospekt har jo fungert ypperlig til det formålet tidligere.

Jeg har ikke drevet med web-programmering på flere år, og det har vel skjedd en del siden sist. Men det får komme etterhvert hvis det blir nødvendig. Jeg registrerer at min "web-maskin", Moveable Type, er versjon 3.35, mens de har kommet til 5.12!

Hmmm.. Ser ut til at jeg har en oppdateringsoppgave foran meg, eller kanskje jeg skal bytte? Time will show.

Personlig [17:34]   Permalink


divider

 

2. Juli 2010   
Hastighetstest

Innimellom sjekker jeg hastigheten på nettforbindelsen min, jeg stoler ikke på det leverandørene oppgir. Men denne gangen har jeg faktisk den hastigheten jeg har betalt for. Vel nesten - skulle hatt 5 Mb opp, men derimot bare 20Mb ned så pytt, pytt, vi lar det passere.

Test 1

Hastighetstesten er foretatt hos Speedtest.net.

Retrospekt [17:49]   Permalink


divider

 

1. Juli 2010   
Katastrofe og hjem igjen!

I går klarte jeg kunststykket å slette hele Retrospekt. Alt. Absolutt alt. Og som den modige maur jeg er, hadde jeg selvsagt ingen backup. Backup er for feiginger! Å, som jeg ønsket jeg hadde tatt skikkelig backup. Men heldigvis hadde Livingdot (de som hoster Retrospekt) tatt backup. Og et par små mail og en halvtime senere hadde gutta i Los Angeles sørget for at alt var som før. Heldigvis.

Men nå skal jeg ta backup selv.......

Retrospekt [17:44]   Permalink


divider

 

11. Februar 2010   
Hei! Lenge siden sist.

Det er gått en stund siden jeg sist publiserte noe her på Retrospekt. Det har mange årsaker, men jeg skal forsøke å få dratt igang noe igjen. Så hvis du følger med, blir det nye innlegg og nye bilder etter hvert. Jeg skal også se nærmere på en total omlegging av hele Retrospekt, men det kommer når det kommer. Så følg med, ting skjer!

I kategorien kreative bortforklaringer, har den svenske Riksdagspolitikeren Fredrick Federley kommet med en av de bedre. Les bare:

Sammen med sin mannlige kjæreste reiste Centerparti-politikeren Federley til Kanariøyene i midten av januar. Reisen ble sponset av flere ulike selskaper, blant annet flyselskapet Norwegian. Som motytelse skulle riksdagspolitikeren blogge om sine opplevelser.

Sponseturen har vakt reaksjoner i Sverige, men det er først og fremst Federlys oppsiktsvekkende forsvarstale som har ført til omtale i svenske medier. Politikeren mener nemlig at det ikke var han, men hans kvinnelige alterego - dragpersonligheten Ursula - som deltok på turen.

"Det er ikke jeg som riksdagspolitiker som gjør dette. Jeg reiser mer som dragpersonlighet", sier Federley til Aftonbladet.

Han understreker at hele poenget med reisen var at han skulle teste fasilitetene og blogge om det, og avviser at oppdraget kommer i konflikt med hans stilling som medlem av Riksdagen.

På sin blogg avviser Federley bestemt påstandene om at oppholdet på Kanariøyene kan betegnes som en ferie, og viser til at dagene stort sett bestod av jobb.

"Vi hadde et par timer soltid hver dag, ellers var det jobb", skriver han.

Han mener det er naturlig at reisen ble betalt så lenge han var der for å jobbe.

Federly får full støtte av Centerpartiets gruppeleder Roger Tiefensee. Han ser ingen problemer med at Federley gjør reklame for et flyselskap.

"Jeg har ingen synspunkter så lenge dette berører rollen som riksdagsrepresentant. Han har et eget firma, og har gjort et skriveoppdrag han har tatt betalt for", sier Tiefensee.


Via VG nett.

Personlig [13:07]   Permalink


divider

 

10. August 2009   
Statsminister?


sivjensen.jpg

Blir hun vår nye statsminister, blir'e ikke lett å værra vårs!

Humor [15:01]   Permalink


divider

 

6. August 2009   
Aldri mer!


Trykk for større bilde

I dag, 6. august 2009, er det 64 år siden U.S. Army Air Force bombeflyet Enola Gay slapp en atombombe kalt "Little Boy" på Hiroshima, Japan. Bomben drepte 140.000 mennesker.

Aldri mer!

 

4. August 2009   
Syv løfter til folket!

Det er ingenting som får meg til å bli mer uvel enn valgtider. Da skal alle politikere overgå hverandre med fagre løfter og varme hveteboller for å få min stemme. Den "rødgrønne" regjerings valgløfter for de (evt.) kommende 4 år er pinlig lesning. Dette er de sju løftene de skal satse på i neste 4 årsperiode:

1. En satsing på arbeid og næringsliv.
2. Mer kunnskap - nei til privatisering av skolen.
3. Ta hele landet i bruk.
4. God offentlig omsorg og helsetjenester.
5. Kamp for trygghet og mot kriminalitet.
6. Et løft for kultur og frivillighet.
7. Kamp for klimaet og for internasjonal solidaritet.

Pkt. 1: Javel? Næringslivet klager uansett hva regjering og storting gjør. De blir aldri fornøyd. La de klare seg selv, det går bra. Det har finanskrisen vist.

Pkt.2: Mer kunnskap? I skolen? Universitetene? Hos velgerne? Og kunnskap i/om hva da? Realfag? Språk? Nei til privatisering av skolen: Hva betyr det? Skal alle private skoler legges ned? I de 4 årene som har gått har det ikke kommet en eneste privat skole. Så hva er dette?

Pkt. 3: Hæ???????

Pkt. 4: Dette har stått på alle partiers program ved hvert valg. Tror de at vi glemmer så fort?

Pkt. 5: Hjemme? Ute? Mer politi? Har de ikke akkurat kranglet om penger til mer politi?

Pkt. 6: Kulturbegrepet innbefatter veeeeeldig mye. Hva skal det satses på? Alt? Og frivillighet. Skal det kanskje lovfestes at vi må melde oss som frivillige til enkelte aktiviteter?

Pkt.7: Kamp for klimaet? Er ikke Norge blant de dårligste i klassen, selv om politikerne hevder vi er verdensmestere. Eller er det andre vi skal slåss med/mot? Internasjonal solidaritet: Med hvem da? Noen utvalgte grupper/land, eller alle? Skal vi gi mer i bistand til utviklingsland? Ta imot flere asylsøkere?

Bortsett fra at de har hatt 4 år på seg til å gjøre noe med alt dette, så er det ikke ett eneste mål. Hvordan skal de da kunne vise at de har oppnådd noe som helst? Ikke ett eneste mål! Hvorfor i all verden skal vi tro på dem?

Min mor sier alltid: "Store ord og fett flesk sitter ikke fast i halsen"! Disse "valgløftene" skled nok lett ned.

Men det er bare floskler og visvas. Er det noe merkelig at det blir færre og færre som gidder å stemme ved valgene?

Blæh!

 

3. August 2009   
Enorm bot for ulovlig nedlasting av musikk

Det er lett å laste ned musikk fra nettet uten å betale for det. Det er mange som mener noe om det, men de fleste er enige om at det er rett og rimelig at det betales for det man laster ned. De som har laget musikken skal selvsagt få betalt for innsatsen.

Dessuten er det ulovlig og denne saken (riktignok fra USA) viser hvor ille det kan gå hvis man blir tatt. Boten til den 25 år gamle universitetsstudenten Joel Tenenbaum ble på hele 675.000 dollar for 30 nedlastede sanger! Les bare:

En amerikansk student er dømt til å betale over 4 millioner kroner i bot for ulovlig nedlasting av musikk fra internett.

Dommen falt i en føderal domstol i Boston fredag, og den 25 år gamle universitetsstudenten Joel Tenenbaum ble funnet skyldig i ulovlig nedlasting av 30 sanger. Nå må ha betale 675.000 dollar i erstatning til musikkselskapene som saksøkte ham.

Det gir en prislapp på 22.500 dollar per sang, tilsvarende 138.695 kroner med dagens valutakurs.

25-åringens forsvarer, Harvard-professoren Charles Nesson, har allerede gjort det klart at han anker dommen. Nesson mener dommen ikke er rettferdig og hevder dessuten at han ikke har fått ført saken på reglementært vis.

Tenenbaum selv er glad straffen ikke ble enda strengere, noe den kunne ha blitt dersom juryen hadde brukt hele strafferammen.

"Det sender et signal om at juryen hadde en viss forståelse for saken min", sa 25-åringen da rettssaken var over.

Dersom dommen blir stående, vil han slå seg selv personlig konkurs.

Paraplyorganisasjonen for plateselskapene i USA er fornøyd med utfallet av saken.

"Vi setter pris på at Tenenbaum til slutt har innsett at artister og plateselskaper fortjener å få betalt. Det er det denne saken dreier seg om", skrev The Recording Industry Association of America i en pressemelding da dommen ble kjent.

Via programmene Kazaa og LimeWire hadde Joel Tenenbaum lastet ned hundrevis av sanger, blant annet av Nirvana, Green Day og Smashing Pumpkins, men fredagens rettssak gjaldt bare 30 sanger.

Tenenbaum er den andre personen i USA som blir dømt for ulovlig nedlasting av musikk. I juni ble en 32 år gammel kvinne i Minneapolis dømt til å betale 493.000 kroner for hver av de 24 sangene hun hadde lastet ned ulovlig.

Vi får håpe at ikke rettsvesenet feller like harde dommer i Norge. Men med rettsaken mot Pirate Bay i friskt minne, kan det nok være lurt å betale for musikken!

Via ABCNyheter.

Internett [13:08]   Permalink


divider

 

25. Juli 2009   
Noe for oss denne sommeren?

Det har ikke akkurat vært en strålende sommer hittil, men kanskje vi kunne lære noe av disse indiske bøndene. Ikke for å få mer regn (det holder nå), men går det den veien, så må det vel også gå den motsatte veien?

Indiske bønder har beordret sine ugifte døtre til å kaste klærne og dra ut på de knusktørre jordene.

Dette for å fange værgudenes oppmerksomhet.

De nakne jentene pløyde marka mens de sang eldgamle salmer, sier øyenvitner i delstaten Bihar.

"De tror at disse handlingene vil sette værgudene i forlegenhet og få dem til å sende regn, noe som igjen vil sikre rekordavlinger", sier Upendra Kumar fra landsbyrådet i det avsidesliggende tettstedet Banke Bazaar.

"Dette er blant de mest tiltrodde skikkene i dette området, og landsbyboerne lover å holde på til det striregner".

Så dersom værgudene blir forlegne nok stopper de kanskje møkkaværet og sender oss en riktig solfylt, varm avslutning på sommeren.

Oppfordringen er klar: Av med klærne, jenter, og ut å danse!

Via siste.no.

Bizarr [13:28]   Permalink


divider

 

19. Juli 2009   
Blir vi fredeligere?

ABCNyheter har en interessant artikkel i dag, hvor det påstås følgende:

Stikk i strid med det vi kan få inntrykk av i media, blir verden et stadig fredeligere sted. Gjennom årenes løp har vi utviklet oss til å bli edlere og mer omsorgsfulle. Konsekvensen er at vi i dag trolig lever i den mest fredfulle perioden i menneskets historie.
Ikke lett å kjenne seg igjen i dette, men å ha lest artikkelen gir ihvertfall grunn til ettertanke. F.eks.:
Ifølge evolusjonspsykolog Steven Pinker er denne prosessen (altså: at vi blir fredeligere) fortsatt i gang. Vi er lei av vold, men vi har likevel ikke klart å bli kvitt den helt. Derfor hyler mange mennesker ut når en drapsmann skal henrettes med giftsprøye i Texas etter å ha ventet i femten år. Til sammenligning kunne man bli kastet på bålet for 200 år siden for å ha kritisert kongen, etter en kjapp timinutters rettssak.
Artikkelen avsluttes med følgende visdomsord:
Vi kan spørre oss hva vi har gjort galt, men det er like viktig å spørre hva vi har gjort rett. For vi har gjort ett eller annet rett, og det hadde vært veldig fint å finne ut hva det er.
Les hele artikkelen her.

 

23. Juni 2009   
1. divisjons bunnlag produserer igjen!

Mein ikke seire, dessverre. Som så ofte før er det talenter vi gjerne skulle hatt i klubben som forsvinner, denne gangen til Manchester City.

Nå skal Skeid-guttene Kim og Tom Skogsrud konkurrere med stortalenter i sin egen alder om en fotballfremtid i England. Hver dag blir det ut på treningsfeltet til Manchester City. Og der venter ikke feriefotball, men et skikkelig utstillingsvindu for den som presterer. 14 juli reiser de.

17-åringene har skrevet under to-års lærlingkontrakter med klubben og blir nå elever i ”academy” sammen med 40 andre håndplukkede stortalenter.

Les mer på Skeid.no.

Sport [13:09]   Permalink


divider

 

2. Juni 2009   
Offline!

I Madrid klarte jeg det kunststykket å miste(?) eller bli frastjålet(?) mobilen min! Så nå er jeg uten forbindelse til resten av verden. Derfor må dere, hvis dere vil ha tak i meg, benytte enten Facebook eller Twitter eller en av mine mange mailadresser (ja, jeg leser alle): kjellarn@online.no, kjell@retrospekt.net, kjarnesen@gmail.com eller kjell.arnesen@edb.com eller noen av de andre som f.eks. direkte via www.retrospekt.net. Jeg skal også forsøke å kople opp IP-telefonen min igjen. Nummeret er 2255 4114. Merk at denne vil kun være betjent alle dager på kveldstid (19:30 - 23:00) og i helgene (09:00 - 11:30). (Dersom jeg får koplet den opp!) Det går an å prøve ellers også, men jeg garanterer ikke at jeg svarer (uansett når du ringer).

Jeg sender en SMS når jeg er online igjen!

Personlig [19:51]   Permalink


divider

 

27. Mai 2009   
Spesielt?

stamenatICFF1.jpgDet er mye rart man kan lage og mye rart som er blitt laget. Men denne varianten har jeg ikke sett før. Det er en lampeskjerm(?) som er laget av designeren Daisuke Hiraiwa og kalles "Stamen". Hiraiwa har brukt 12.500 tannpirkere for å lage den. Det står ikke noe om hvor lang tid han har brukt, men det har nok tatt litt tid, ja.

Og det finnes en annen lampeskjerm variant som er laget av plastikk-skjeer. Sjekk denne linken: http://www.daisukehiraiwa.com/2009/05/stamen-and-petals-at-icff-2009.html

Via BoingBoing.

Kunst og Kultur [13:06]   Permalink


divider

 

18. Mai 2009   
Farvel Retrospekt?

Det har blitt lenge mellom hver gang det kommer noe nytt på Retrospekts blogg eller noen nye bilder. Mye av dette skyldes at det finnes andre, enklere og raskere måter å kommunisere med omverdenen på: Facebook, Twitter, Flickr og andre. Det store spørsmålet blir da hvor mange steder skal jeg gidde og holde oppdatert?

Foreløpig ser jeg ingen grunn til å slutte med Retrospekt, men tanken har streifet meg. Og nå som sommeren kommer blir det nok ikke spesielt mange oppdateringer. Men følg med, jeg slenger ut en melding på Facebook eller Twitter når jeg oppdaterer noe som helst.

Personlig [14:12]   Permalink


divider

 

24. Mars 2009   
Kina verdensmester i henrettelser

Amnesty Internationals årlige rapport om dødsstraff i verden viser fortsatt mange henrettelser.

Minst 2.390 mennesker ble registrert henrettet i 2008, mot 1.252 året før.

Dette skjer til tross for stort internasjonalt fokus på avskaffelse av dødsstraff. Blant annet har FNs generalforsamling vedtatt flere resolusjoner med mål å avskaffe dødsstraff over hele verden.

Amnesty understreker at det høye tallet kan skyldes flere registreringer og ikke flere faktiske henrettelser. For lenge har mange blitt henrettet uten at noen får vite om det.
Ingen OL-effekt

Det er i Asia og Midtøsten flest mennesker henrettes. Kina er her verstingen med 1718 registrerte henrettelser.

"Kina inntar dermed den grusomme posisjonen som verdensmester i bruk av dødsstraff", framholder Amnesty.

Mange hadde håp om at OL i Beijing skulle gjøre at kineserne gjennomførte færre henrettelser. Det ble det ingenting av. Kina er fortsatt det landet som henretter flest.

"Kina, Iran og Saudi Arabia skiller seg ut som verdens store bødler. De henrettet minst 90% av de som fikk dødsstraff i verden i fjor", sier Gerald Folkvord i Amnesty International Norge til NRK.

Amnesty sier også at tallet fra Kina er usikkert, og mest sannsynlig henrettes det mange flere enn de har registrert.

"Tallene fra Kina er veldig upålitelige. Informasjon om dødsstraff i Kina er hemmelig, og forteller en kineser om dødsstraff til en utlending kan han faktisk dømmes til døden selv", sier Folkvord i Amnesty.

Hvor høyt kan tallet være da?

Noen menneskerettighetsorganisasjoner anslår 5000 til 8000. Andre mener dette tallet også er for lavt.

Mye av grunnen til de uklare tallene er også mangelen på rettsikkerhet.

"Mennesker dømmes til døden etter urettferdige rettsaker. Ingen vet helt hvorfor de henrettes og hvor mange", sier rådgiveren i Amnesty Norge som også trekker fram Iran som veldig dårlig på rettsikkerhet.

Kina, Iran, Saudi Arabia og USA er verstinger.

I Europa er den ingen land som lenger har dødsstraff, hvis man ser bortfra Hviterussland. Det tidligere sovjetlandet som av mange regnes som et diktatur er det eneste landet i Europa som holder på dødsstraffen.

Selv om Kina fortsatt er versting, og mange på verdensbasis henrettes, er det bedring mener Amnesty.

"Det er ikke bare dystre nyheter. Tvert imot, i verden i dag ser vi et generelt bilde hvor utviklingen går tiktig vei", sier Folkvord i Amnesty.

Han understreker at store deler av verden nå er dødsstraff-fritt. Det siste året er blant annet sentral-Asia også å regne som fritt fra dødsstraff. Usbekistan fjernet dødsstraffen i 2008.

"Vi ser det som reelt å fjerne dødsstraff helt for hele verden".

Meld deg inn i Amnesty International og bidra til å sette en stopper for dødsstraffene.

 

19. Mars 2009   
Nå begynner det snart igjen!

Hva da? Det er valg til høsten! Og da slipper vi ikke unna, uansett hvor mye vi forsøker. Det er komplett umulig og unngå å høre på en eller annen av politikerne våre enten vi vil eller ikke. I den sammenhengen kan det kanskje være interessant og lese denne artikkelen som tar for seg landsmøtetalene til partilederne og analyserer dem for å finne ut hvilke ord som benyttes flest ganger. Den lengste talen ble holdt av Lars Sponheim (hvem ellers?) som brukte ordet "Jeg" 182 ganger under talen! Til sammenligning var den som brukte "Jeg" nest flest ganger Kristin Halvorsen, som brukte ordet 29 ganger.

Lars Sponheims enorme ego fornekter seg ikke. Jeg er sikker på at hos Sponheim har han ikke tapet på veggene, han har speil!

Via VG.no.

 

18. Mars 2009   
Redesigned Facebook

De av dere som ikke har noe forhold til Facebook kan slutte å lese nå. De andre kan vel ikke unngått å ha lagt merke til at Facebook har fått en ansiktsløfting. Og mange mener at dette ikke er til det bedre. Les f.eks. hva Gawker skriver om dette:

What Was Mark Zuckerberg Smoking When He Redesigned Facebook?

Has Facebook CEO Mark Zuckerberg been driven mad by envy? In his effort to redesign his social network in the image of Twitter, he may well end up destroying everything good about it, users say.

Valleywag alumnus Paul Boutin, now writing in the New York Times, dismisses the complaints as "inevitable" gripes from people who don't like change. That may have been true for Facebook's substantial revamp last fall, which smartly cribbed some elements from Twitter. But as people get used to the latest changes, they're starting to realize that this redesign is simply, objectively bad.

Facebook actually introduced status updates before Twitter even launched, a fact few people now remember among the wave of Twitter hype. But the sites have long differed in their presentation of updates. Twitter shows all your friends' updates in an undifferentiated fashion; try to go back more than an hour or two, and you get lost in the noise. Until now, an algorithm has ruled Facebook's presentation of updates, so only the most interesting bits show up on a user's "news feed"; not all updates show up, but the vital ones do.

The redesign replaced the feed on Facebook's homepage with a complete stream of all friends' updates — all the noise of Twitter, but without its simplicity. One annoyance: You can no longer delete status updates from your homepage. Instead, you have to go through an elaborate workaround.

Facebook's algorithmic best-of selections, meanwhile, have been shunted over to a right-hand column which users can't control. That's leading to all kinds of hilarity, a tipster reports:

A woman complained about not being able to delete things from the "highlights" sidebar because a friend is also friends with her ex-husband. The friend tagged the ex in a photo and I guess the photo was popular enough to wind up in the ex-wife's highlights sidebar. So now every time she signs on, there's a photo of her ex-husband waiting to greet her. Awesome!

Another person complained about the same highlights sidebar because several friends had joined a group that uses an X-rated photo for its logo. Having several friends join a group apparently puts the group and its logo in the highlights. She is now greeted with said explicit photo every time she signs on, with no way to get rid of it.

Among the many worthless apps on FB, there is one called "big wet boobs." As I said in my last email, whenever people send virtual stuff to each other, each "gift" shows up one right after the other on your home page. So this person now has dozens and dozens of entries showing "Bob sent so-and-so Big Wet Boobs." (This one in particular sent me into fits of giggles.)

This redesign, in short, promises to be the kind of nightmare presented by Facebook's debacular Beacon ads, which exposed users' purchases to friends willy-nilly before an embarrassed Zuckerberg nixed them.

Facebook's strength has always been its filters — the ability to get a picture of what your friends are up to without being drowned in updates. Zuckerberg has thrown his 175 million users into the deep end of the pool, with the thought that the masses are like him and his friends — omnivorous consumers of momentary trivia. There's a reason why Facebook has more than 175 million users and Twitter a mere 6 million: Because Facebook has offered a better product than Twitter.

Has, past tense. Facebook snuck up behind MySpace and zoomed past it; it is now almost twice the size of the struggling News Corp. property. Zuckerberg appears to be worried Twitter will do the same. Certainly there are Twitter fanatics telling him he's missing the boat, 140 characters at a time, all day long. And Zuckerberg is right to be paranoid. But there's a reason why paranoia is classified as insanity.

Internett [12:40]   Permalink


divider

 

17. Mars 2009   
Nå slutter vi å drikke også!

Finanskrisen har nådd ølkranene! Dårlige tider skyller inn over nordmenns drikkevaner. Ferske tall fra Bryggeri- og Drikkevareprodusentene viser nemlig at ølsalget stuper.

Salget av øl på puber og restauranter falt med hele 13,6 prosent i februar! I dagligvarehandelen er nedgangen på 6,3 prosent, ifølge foreningen.

De ferske tallene viser at det er vannkrana som er vinneren i kampen om å slokke nordmenns tørste.

  • Salget av alkoholfritt øl falt med 5,7 %, og hadde en markedsandel på 2,7 % av totalsalget i februar.

  • Salget av sukkersøtt brus falt «bare» med 2,2 %, mens kunstig søtet brus falt med 11 %.

  • Brussalget i februar falt med 5,9 % til 37,9 millioner liter, mens vannsalget falt med 16,9 % til 6,4 millioner liter.

Av totalsalget på 16,6 millioner liter øl i februar, utgjorde boksandelen 56,6 %. Flaskeølet hadde en andel på 24,8 %. Fat- og tank utgjorde en andel på 18,6 %.

Bryggeri- og Drikkevareforeningen skriver i meldingen at avgiftsøkningen (62 %) på all brus som kom 1. januar ikke ser ut til å ha fått den tilsiktede effekt, ettersom den har rammet kunstig søtet brus fem ganger så hardt.

Via Nettavisen.no.

 

Du finner flere innlegg i arkivet.


© 2000 - 2018 Kjell Arnesen